Recent, presa din România a anunțat intenția unui furnizor de servicii internet/televiziune prin cablu/telefonie de a prelua o companie rivală. Împreună, cele două ar constitui un monopol, ceea ce a dus la zvonul conform căruia Consiliul Concurenței nu va aproba această fuziune. Știți povestea. Ceea ce nu știți este faptul că există o înțelegere secretă între patronii celor două companii. De unde știu eu? De la o persoană atât de apropiată de patronul uneia dintre societăți, încât știe faptul că acesta își ceartă mama, atunci când aceasta vorbește în limba maghiară cu copiii săi. Acum, concret, despre ce este vorba. Firma, să zicem CRSCRD, cedează operațiunile sale din Ungaria către, să zicem, CPU. Iar CPU le dă, la schimb, afacerea din România. În cazul, mai mult ca sigur, în care Consiliul Concurenței nu va aproba fuziunea, patronul CPU are o soluție de avarie, formată din doi piloni de bază:
1. majorarea tarifelor abonamentelor;
2. întreruperea în mod frecvent a semnalului, calitatea scăzută a recepției, remedierea cu întârziere a defecțiunilor etc.
Totul pentru ca abonații companiei CPU să migreze de bună-voie către CRSCRD. Subtil, nu-i așa?
Numele companiilor au fost schimbate, pentru că autorul acestui blog nu are resursele necesare unui proces cu companiile respective.

preluat de pe   http://zalmoxys.wordpress.com/2011/03/09/culisele-unei-intelegeri-secrete/

 

Reclame