Pay-Pal este in acest moment cea mai utilizata metoda de plata la distanta,si una dintre cele mai utilizate de trimitere de bani la distanta.Au aparut initial in 1999 iar incepand cu 2002 sunt parte a companiei Ebay.

Inainte de toate trebuie sa ai un card bancar (debit/credit) compatibil cu platile pe internet adica Visa Electron,Mastercard etc.Pe card e bine sa ai si ceva bani 10-15 lei de care o sa ai nevoie pentru confirmarea cardului.

Mai intai accesati pay-pal.com.
In partea din dreapta sus aveti „sign-up”,click pe el.Veti ajunge la o pagina unde vi se va cere sa alegeti limba si tara.Ca si limbi ai doar cateva variante,chineza,franceza,engleza si spaniola (pentru mine engleza se intelege).La tara trebuie sa alegi tara de resedinta si in acelasi timp tara din care s-a emis cardul.Daca te muti din Romania trebuie modificat si in cont.

Click pe „get started” si ajungem la pagina unde trebuiesc intoduse datele.Exact ca la ebay,se introduc datele si click pe „Agree and create account”.Veti primi un e-mail de la pay-pal cu un link ca sa iti confirmi adresa.

La fel ca la e-mail sau la alte conturi,vei avea si niste intrebari de securitate in caz ca iti uiti parola.
Parola este bine sa fie alfanumerica,adica sa contina si cifre si litere.

Odata confirmata adresa de e-mail e timpul sa adaugam un card bancar.Nu mai stiu sincer cand mi-am facut eu contul acum multi ani daca pagina unde se introduc datele de pe card se deschide singura atunci cand contul este nou creat,dar daca nu se deschide trebuie sa mergeti in „My Account” la sectiunea „Overview” in subsectiunea „Profile” si aveti mai multe optiuni acolo :

– add/edit  e-mail/bank acount/credit card/street adress

Asta in cazul in care te muti (street adress),sau vrei sa iti schimbi cardul (credit card) sau adresa de e-mail.
Pentru optiunea bank acount,este disponibila doar pentru Statele Unite ale Americii.

Noi vom merge la „add/edit credit card”,click pe optiune,si ajungem aici.
In cazul meu,au am deja doua carduri adaugate,dintre care unul este cardul principal (cel de Mastercard),pe el intra automat banii atunci cand cineva imi face o plata,si atunci cand initiez o plata este cardul presetat.Daca vreau sa fac ceva de pe cardul  Visa,trebuie sa modific.

Nu mai stiu daca atunci cand adaugi primul card,iti apare atomat,dar daca nu apare dati click pe „add a card”.
Se deschide o noua pagina si trebuie sa selectezi tipul cardului.Sa spunem ca e Visa.
Se completeaza nume,prenume,cifrele de pe fata cardului,data expirarii si codul de securitate de pe spate din 3 cifre.Tot aici aveti posibilitatea sa modificati adresa (billing adress).La final „add card”.

Odata adaugat cardul trebuie si confirmat si pentru asta Pay-Pal va realiza o tranzactie de proba adica va retrage 1.5 euro din contul tau.Pana cand nu au primit confirmarea de la banca emitenta,nu prea poti face mare lucru cu contul tau de Pay-Pal.In mod normal ar trebui sa dureze maxim o zi.Cei 1,5 euro vor fi returnati ulterior de Pay-Pal.

p611

Pentru orice operatiune faceti Pay-Pal va trimite e-mail.Cateva mai jos ca sa va faceti o ideea.

Astept intrebari si evetual sugestii pentru a inbunatatii acest tutorial,pentru mine care folosesc servciul anumite chestii vin de la sine,si e posibil sa le fi uitat sau omis.Orice sfat,observatie sunt bine venite.

Citeste si : Cum iti faci cont pe ebay

Cum trimit sau primesc bani prin PayPal

Reclame