Se pare ca Okazii.ro sunt o sursa de subiecte infinita,m-am grabit cand am spus ca nu prea mai am ce scrie despre ei.Un cititor mi-a atras atentia zilele trecute intr-un comentariu la articolul din 8 octombrie 2011 „Cum sa dau teapa pe okazii.ro” ca okazii.ro e raiul produselor contrafacute si care sunt de altfel interzise in „Termeni si conditii”.Are dreptate!

Redau exact comentariul lui mai jos:

Cel mai mare tzepar se cheama…okazii.ro. Pentru ei important e doar profitul. De abuzuri nu mai zic…anuleaza calificative abuziv si daca le ceri argumente iti raspund cu o tacere totala. A, si uitasem de produsele contrafacute – interzise, de altfel, in „Termeni si conditii”: site-ul e paradisul lor!      „
In Termeni si conditii la sectiunea „articole interzise” se spune asa:
Sunt interzise:
-bunurile furate
-orice drog, inclusiv drogurile de risc sau drogurile de mare risc, plante, substante, preparate stupefiante sau psihotrope a caror cultivare, producere, fabricare, experimentare, extragere, preparare, transformare, oferire, punere in vanzare, vanzare, distribuire, livrare cu orice titlu, trimitere, transport, procurare, cumparare, detinere ori alte operatiuni privind circulatia sunt interzise prin lege sau sunt supuse unor regementari special
– Nu aveti voie sa vindeti produse contrafacute si produse “pirat”.
Despre bunurile furate,ce sa zic,toate lumea stie ca pe okazii.ro gasesti telefoane,camere furate si cel mai elocvent e filmuletul cu tipul care si-a recuperat camera furata de pe okazii.ro.Pe scurt i-a fost sparta masina si furata camera pe care el si-a cumparat-o din America,iar modelul respectiv inca nu aparuse la noi.Stiind asta era sigur ca o va regasi pe okazii.ro si asa a si fost a gasit-o la un politist!
Cica drogurile sunt intezise la vanzare pe okazii.ro.La o simpla cautare „etnobotanice” gasim zeci de rezultate(inclusiv pe unu care vinde domeniile etnobotanice.ro si etnobotanice.info).Cate dintre ele sunt legale si cate sunt ilegale este greu de zis,cert este ca au murit multi oameni din cauza lor iar pe cei de la okazii.ro ii doare in fund.Inca din 2010 mai multe substante au fost interzise,okazii.ro daca ar fi fost un site respectabil s-ar fi delimitat de asa ceva,dar nu este cazul.Lista cu substante etnobotanice interzise o gasiti aici.
(Later edit: licitatiia in cauza a fost stearsa de cei de la okazii.ro)
Si ca sa punem cireasa pe tort pe okazii.ro gasesti chiar si droguri ca marijuana,sau mai exact seminte de marijuana,asata pentru cazul in care vrei sa iti faci sera de marijuana acasa.Face ceva okazii.ro in legatura cu acest aspect?NIMIC. (Later edit: licitatiia in cauza a fost stearsa de cei de la okazii.ro).
Nu aveti voie sa vindeti produse contrafacute si produse “pirat”.
Zice okazii.ro mai mult asa ca sa nu spuna lumea ca a nu a zis.
La o simpla cautare „replica” gasim 2355 de produse din aceasta categorie.Replici dupa telefoane Nokia sau Apple.
Numai la ceasuri gasim 435 de rezultate.Si culmea replicile sunt mai scumpe decat cele originale!Chiar asa de prosti sa fie clientii okazii?La un pret cuprins intre 100 si 300 de lei iti poti cumpara un ceas bun original Casio.Da cum sa dai 600 sau 900 de lei un fals!Okazii.ro pur si simplu isi bate joc de utilizatori.
Nu mai insist,cred ati priceput ideea,marea majoritate a produselor de pe okazii.ro de la ceasuri,haine,telefoane,parfumuri si cosmetice in general sunt false!Nu sunt 2-3 produse,sunt mii si mii iar okazii nu numai ca tolereaza dar si incurajeaza asta,in timp ce la „Termeni si conditii” au scris pervers ca e ilegal.
Mai mult orice nebun isi poate cumpara de pe okazii.ro un pistol cu capse sau aer comprimat care poate deveni o arma letala in unele situatii.

Vrei sa iti omori partenera de viata pentru ca ti-a dat papucii?Nici nu trebuie sa fii angajat MAI,ca asasinul de la Perla,trebuie doar sa accesezi okazii.ro!

Din cate stiam eu sunt niste legi chiar si pentru armele cu aer comprimat si gaz,si nu oricine le poate cumpara,trebuiesc facute niste teste psihologice iar comerciantii trebuie sa fie autorizati si au voie sa vanda doar pe baza unui permis de port arma.Oare cei de la okazii.ro verifica asta?Sau mai bine zis au cum?

In ceea ce priveste abuzurile celor de la okazii.ro,m-am lovit si eu de multe ori de prostia si indiferenta lor.Pe scurt te trezesti cu contul suspendat din te miri ce.Despre asta voi scrie insa alta data,pentru ca e mult de zis.

Pe scurt Netbridge firma care adimistreaza okazii.ro este preocupata mult prea putin de respectarea legii,de oferirea unui serviciu de calitate si in ultimul lucru de care le pasa sunt utilizatorii pe care ii dispretuiesc si ii umilesc de fiecare data cand au okazia.

Later edit 09.03.2011: sunt placut surprins de faptul ca cei de la okazii.ro au reactionat intr-un final,au fost sterse licitatiile cu etnobotanice,seminte de marijuana si o parte din cele cu arme.Inca sunt licitatii (mii si mii) cu produse contrafacute de genul :telefoane mobile,cosmetice,ceasuri etc,aici daca okazii.ro chiar vor pot schimba dar ar insemna sa lase site-ul gol pe jumatate,asa ca inca ar mai fi de lucru.Felicitari totusi celor de la okazii.ro ca s-au sezizat si au reactionat.

In cazul in care dreptul de proprietate intelectuala  adica marci,softuri piratate,DVD-uri cu filme piratate,CD-uri cu muzica piratata etc puteti notifica catre okazii.ro la  www2.okazii.ro/notificari-legale/  (unde aveti formularele) pe adresa Securitate@okazii.ro sau pe fax la 021.209.53.25 impreuna cu documentele care atesta dreptul de proprietate intelectuala.

Reclame