1.Pula din Croatia

Probabil prima care va vine si voua in minte este acea statiune din Croatia si anume …..Pula, in italiana Pola.Orasul are o bogata mosenire istorica,fiind centrul administrativ al Istrei in timpul Imperiului Roman.Pula are multe cladiri romane,cea mai cunoscuta este probabil amfiteatrul din secolul I,dar mai sunt un Arc de Triumf si un Templu al lui Appolo.Merita sa va petreceti un concediu in Pula.

Pula pe wikipedia

Pula din Croatia

2. Pula,moneda Botswanei

Nu stii in ce sa iti tii economiile,sa fie euro,sa fie lei?De ce nu in pula?Mai exact in moneda nationala a statului Botswana.La cursul de schimb 1 leu =  2,2087 pula , adica un leu face doua puli,pardon doua pule.Cursul de schimb leu-pula il aveti aici  iar pentru mai multe lamuriri site-ul Bancii Nationale a Botswanei  va sta la dispozitie.

P.S. Va rog aveti rabdare cu site-ul lor,merge ca o ……

3. Nampula din Mozambic

Daca nu v-a placut in statiunea croata Pula, puteti incercati sa mergeti in Mozambic in orasul Nampula care este capitala regiunii cu acelasi nume.Cu o populatie de 3.9 milioane de oameni,regiunea s-a numit initial Mocambique pe vremea cand era o colonie portugheza,insa odata cu castigarea independentei a primit un nume mai bastinas.Va tine sa faceti un sejur in Nampula?4. Camping de Muie de pe insula Tholen

Ok,recunosc in Nampula nu prea aveti ce vedea,dar puteti incerca sa mergeti cu familia intr-o excursie in linistitul Camping de Muie de pe insula olandeza Tholen.Compania care administreaza campingul are sediul in strada Muie evident.Ii puteti felicita pentru numele inspirat pe care l-au ales pe site-ul lor www.campingdemuie.nl.

5.Rahat din Israel

Daca ai impresia ca esti intr-un mare rahat,atunci inseamna ca nu ai fost in Rahat,mai exact in orasul Rahat din Israel.Oraselul de 32 000 de oameni este populat exclusiv de arabi,cam de rahat in Israel care este foarte dura cu arabii,insa culmea e ca in araba rahat inseamna „convietuire fericita”.6. Curu din Costa Rica

Este una dintre cele mai importante rezervatii naturale din Costa Rica,75% din suprafata ei fiind impadurita si refugiu ale unor specii unice in lume.Rezervatia este foarte frumoasa,poza de mai jos sta marturie,daca aveti ocazian treceti prin Curu.

www.curuwildliferefuge.com

Curu din Costa Rica

7. Buci in Paris

Daca treci prin Paris musai sa te cazesi cu still,la hotelul Buci.Hotelul este situat evident pe strada Rue de Buci capat cu Bulevardul Saint Germain.

www.buci-hotel.com


8. Sugi din Japonia

In Japonia creste un arbore care este considerat arborele national,se numeste Sugi.Ar fi interesant sa fie aclimatizat in Croatia la Pula nu-i asa?

http://en.wikipedia.org/wiki/Sugi

9. Umbrelele Futai – garantia calitatii

Sa lasam turismul deocamdata si sa discutam de lucruri mai banale,ca de exemplu,umbrele.Liderul mondial in productia de umbrele este Futai USA Inc.Se crede ca toate umbrelele din lume contin piese Futai.

http://www.futaigrp.com.tw/FutaiUsa-Page2.htm
 

.10 . LABA academica

LABA este prescurtarea de la Libera Acedemia di Bella Arti (Academia Libera de arte Frumoase din Italia,pe scurt LABA).

www.laba.biz

11. In traducere e ” Sar,sar,sar”

Cred ca ati auzit de melodia asta a Alinei Barros.Cateva versuri,care sunt doar o coincidenta:

 (…)Pula ,pula,pula ,ling ca nesatula,pula pula pula,fund si tate nas le dau (…)

Este o coincidenta,dar nu ma pot abtine sa nu va dau linkul pentru melodia cu subtitrare in romana:

Aline Barros – Pula pula pula – cu subtitrare in limba romana12. Scapati de celulita – Ampullen-Kur

Nemtii de la Charlotte Meentzen cu peste 80 de ani traditie in farmaceutica au scos un medicament minune,cu extract de plante naturale atent alese care are rezultate foarte bune impotriva celulitei.Din pacate nu si numele este atent ales : Ampullen -Kur.Ii puteti felicita pentru numele ales pe site-ul lor

www.meentzen.de/Produktserien/Ampullen-Kur/

O reclama la acest produs ar putea suna cam asa:

„De cand folosesc Ampullen-Kur , viata mea s-a schimbat,il recomand  tuturor femeilor!”

Ca sa risipesc orice banuiala ca cei care au inventat medicamentul ar fi perversi sau nebuni va spun doar atat:

Ampulle = ampula, fiola
Kur = cura, tratament

Reclame