Se fac pasi mici dar constanti catre Noua Ordine Mondiala.Se experimenteaza deja cu cipuri pentru viitoarele pasapoarte biometrice si acum se fac si primele incercari pentru introducere platii cu degetul.

Increase
Plata cumparaturilor devine mult mai usoara in Franta. Un lant de magazine testeaza un sistem care le permite clientilor sa plateasca folosindu-se de amprente. Tot ce trebuie sa faca este ca, odata ajunsi la casa, sa isi scaneze amprenta pe un dispozitv special.

Sunt cateva zile de cand localnicii din Villeneuve d’Ascq au uitat de grija banilor si a portofelelor. S-au obisnuit atat de repede cu noul sistem ce le permite sa plateasca prin scanarea amprentei digitale, incat nu ar mai reveni niciodata la modul traditional de achitare a cumparaturilor.

Tot ce trebuie clientul sa faca, in avans, este sa treaca pe la banca, unde amprenta ii va fi inregistrata intr-o baza de date. Cititorul biometric comunica apoi cu cardul bancar, care nici macar nu trebuie scos din buzunar. Dispozitivul citeste amprenta, apoi autorizeaza plata.

1.500 de oameni s-au inscris, deocamdata in sistemul de testare al cititoarelor biometrice care va functiona pana in luna martie. Apoi, in functie de rezultate, va fi implementat la nivel national. Si cine stie, poate chiar european.

Bineinteles mass media ne arata cum participantii sunt entuziasti si nu ar mai reveni la modul traditional de plata.Momentan insa este in testare acest sitem si pe baza rezultatelor va fi implementat national si apoi cine stie poate chiar european
Reclame