Comertul online a crescut in ultimii 10 ani in principal din 3 mari motive:

1. Comoditate: de ce sa bati magazinele cu zilele ca sa gasesti un anumit produs cand poti sa il comanzi de acasa in 10 minute?

2. Avantaje legislative: legea spune ca in magazinele fizice nu te mai poti razgandi asupra produsului cumparat,dar la comenzile la distanta decininclusiv online se poate in 10 zile.

3.Pretul : ultimul dar nu cel din urma,pretul mult mai redus datorat costurilor mai mici de operarea si a taxelor mai mici.

Dar totul se va schimba radical pentru niste senatori americani au votat o lege prin care vanzarile pe internet vor fi taxate pentru a echilibra piata pentru retailerii mai mici.Eu zic ca este o mare prostie si ca din contra acest lucru va ucide mici retaileri online,Amazon spre exemplu isi va vedea vanzarile afectate de masura dar nu va fi in pericol de faliment, in vreme ce un mic retailer online al carui principal argument era pretul va fi terminat.Si cum o veste proasta nu vine niciodata singura,mai multe tari europene vor sa adopte si ele masura in viitor,pe principiul tot cei de la ei e bun,chiar daca e maro si pute.

Cum ma afecteaza pe mine direct?Cumparaturile pe ebay vor fi taxate si deci vor fi mai scumpe,that sucks!

sursa

ebay

Reclame