Etichete

, , , ,

Zilele trecute un cititor ma intreba cum sa obtina performanta mai bune din punct de vedere al duratei de viata a bateriei pe Blackberry 9320 Curve.Am mai scris cate ceva despre asta dar nu am tratat subiectul pe larg.

Dupa ce am consultat mai multe forumuri cred ca am un raspuns complet si corect,mai mult toate se pot aplica la orice fel de Blackberry.

1. Nu uitati sa inchideti toate aplicatiile,daca le lasati sa mearga in fundal o sa va consume bateria.

2. Inchideti conexiunile pe care nu le folositi ca de exemplu bluetooth-ul,chiar unii recomanda sa inchideti si conexiunea la retea si sa o bifati la loc doar cand aveti nevoie dar eu zic ca este deja prea exagerat,daca vrea cineva sa va sune?

3. O alta recomandare un pic extrema zic eu spune sa setezi tipul de acoperire al retelei de la 3G la 2G,iarasi zic ca este exagerata pentru cine foloseste telefonul ca sa navigheze pe internet sau pentru cine foloseste Blackberry Maps,altfel pentru cine foloseste e-mailul,messengerul cam atat e mai mult decat ok,se stie ca Blackberry nu are nevoie de cine stie ce acoperire ca gioarsele pe Android sau IOS pentru ca,comprima cu pana la 90% orice transfer de date,pentru aceste doua servicii Blackberry are nevoie doar de GPRS,cea mai slaba acoperire posibila si isi va face treaba la fel de bine.

network-mode4. Activati modul de economisire al bateriei (battery saving mode) – Optiuni generale si setari dispozitiv/Dispozitiv/Mod economisire a bateriei – eu l-am setat de la 50%.

5. Ecranul este un mare consumator de baterie,de accea este bine sa reglati luminozitatea la 10,orice Blackberry vine din fabrica cu luminozitatea la 70.De asemenea setati asa numitul „back light time” adica durata de iluminare a ecranului,aici zic sa o lasati macar la 20 de secunde(eu o am la 30 acum),am facut prostia de a o seta la 10 secunde si nu reuseam sa fac mai nimic ca se stingea ecranul.

6. O alta chestie desteapta pe care o foloseam cu succes si pe 9700 Bold este programarea dispozitivului,mai exact al meu e programat cand se se opreasca (la 00:30) si cand sa porneasca singur (la 7:30),noaptea sta oprit ca doar nu imi trebuie cand dormn nu?

7. Pentru cine foloseste aplicatiile si in special facebook si twitter non stop,este bine de stiut ca aceste aplicatii cer refresh destul de des,si practic telefonul sta conectat mai tot timpul la internet,evident asta ii consuma bateria.Setati din aplicatii durata maxima pentru aceste actualizari,1 ora de exemplu.

twitter-refresh

8. Aplicatii gen battery booster,chiar ajuta.

9. Si nu in ultimul rand incarcati-va telefonul :)).

Surse pentru cine vrea sa se mai documenteze singur

Blackberry docs

cellphoneforum

blogblackberry

forumcrackberry

S-ar putea sa te intereseze si:

 

Review Blackberry 9900 Touch Bold dupa 12 zile de folosire

Decodare Blackberry de acasa

Blackberry 9320 Curve – review dupa 2 luni de utilizare

Review Blackberry 9320 Curve dupa 12 zile de folosire

Cum asculti radio pe Blackberry

Reclame