Etichete

,

In tarile occidentale alesii au inteles de mult ca o economie nu are cum sa functioneze fara energie ieftina fie ca vorbim de petrol fie ca vorbim de energie electrica.De aceea americanii au invadat Irak-ul si saliveaza mai nou la Iran.Si mai ales conteaza sa ai costuri mici de producere si distribuire a energiei pentru ca in felul asta sa stimulezi industria care iti da locuri de munca dar in acelasi timp sa ai si posibilitatea unui pret ok si pentru populatie.La fel ca si in alte industrii profit poti sa faci prin adaos per unitate vanduta,in cazul de fata kilowatul fie orin volum adaous mai mic in ideea de a stimula consumul si de a vinde mai mic.De aia ei au electrocasnicele electrice,inclusiv masinile de gatit (plite,cuptoare aragaze),si de aia electrocasnicele lor au programe speciale pentru noaptea de exemplu masinile de spalat vase si rufe,pentru ca noaptea e mai ieftin curentul.Acelasi lucru se aplica si la incalziere sau apa.

In Romania:

O decizie fără precedent a fost luată în această dimineață în capitala României: bucureştenii urmau să primească apa caldă doar ziua, pentru a putea beneficia de calorifere calde în timpul nopții. Anunțul a fost făcut de viceprimarul Capitalei Marcel Nicolaescu. Acesta dădea vina pe Elcen, care nu furnizează agent termic la temperaturile necesare. După câteva ore, RADET a anunțat că apa va avea temperaturi mai scăzute în timpul nopții, dar nu va fi oprită, în timp ce viceprimarul a revenit și a spus că în urma „presiunilor” făcute de primărie, situația a fost rezolvată, iar bucureștenii vor putea avea și căldură, și apă caldă în același timp.

sursa

Instalatii vechi in care nu s-a mai investit de multi ani,interese si multa incompetenta.Noi platim dar nu primim ce platim.Absolut jegos.Dupa 23 de ani Nicolae Ceausescu ranjeste satisfacut din Cimitirul Ghencea.

 

Reclame