Etichete

, , , , , , , , ,

Am primit un e-mail de la Zelist cum ca subiectul acest e viral:

hello Colectionarul
10 lucruri pe care trebuie sa le stii despre #unitisalvam #rosiamontana

Rosia Montana reprezinta un subiect de interes pentru toti romanii, “inrosind” online-ul romanesc si repartizandu-l in doua tabere: pro si contra proiectului de exploatare miniera. Astfel, cu ajutorul ZelistMonitor, am realizat un top 10 al lucrurilor pe care trebuie sa le stii despre discutiile din presa online si din Social Media despre Rosia Montana. Mai multe detalii aici.

In urma cu aproximativ 2 luni, am lansat pagina de Facebook Zelist pe care postam stiri si articole de interes despre social media. Mai multe detalii aici.

Retrospectiva lunii septembrie

In ceea ce priveste activitatea din blogosfera, in luna septembrie, a crescut cu 11% conform .roBlogs Index. Numarul de posturi publicate a inregistrat o crestere de aproximativ 12% fata de luna august, ajungand de la 124 193 de posturi la 139 861 de articole publicate pe bloguri. O tendinta de crestere se poate observa si in cazul blogurilor active.
Astfel, daca in luna august erau 9 104 de bloguri active, in luna septembrie au fost inregistrate 9 325 de bloguri cu peste o postare pe luna, in crestere cu aproximativ 3 procente. Numarul de comentarii a crescut, de asemenea, cu aproximativ 12% in luna septembrie fata de luna precedenta.

Conform .roTwitter Index, Twittosfera a inregistrat o crestere de 6 procente in luna septembrie fata de luna august. Numarul de posturi a crescut, de asemenea, cu aproximativ 7%, ajungand de la 810 765 de posturi in luna august la 866 657 de postari in luna septembrie. In ceea ce priveste numarul de conturi active de Twitter, se poate observa o crestere fata de luna august.
Astfel, daca in luna august erau inregistrate 13 853 de conturi cu minim o postare, in luna septembrie numarul acestora a crescut cu aproximativ 2 procente, ajungand la 14 112 de conturi active. Numarul total de conturi de Twitter a ajuns la 74 140, in crestere fata de luna precedenta.

Cum vorba multa e paguba in timpul atat de pretios al fiecaruia, iata care sunt topurile pentru luna septembrie:

Stiri virale – top 10 »

Locul 1: Documentarul pe care investitorii de la Rosia Montana n-ar vrea sa-l vada vreodata romanii
Un documentar realizat de un grup de jurnalisti de investigatie, despre efectele pe care le produce una dintre cele mai mari mine de aur din lume, situata intr-o zona cu istorie bogata din Peru, surprinde prin asemanarile cu situatia de la Rosia Montana.

Wow,deci trebuie musai sa scriu si eu ca sa fiu in rand cu lumea.Dar sa o luam cu inceputul,adica cu 1859,anul formarii noastre ca si stat.Ce legatura are o sa spuneti,pai are.Putem chiar merge mai departe si sa o luam chiar cu 106.Atunci stramosii nostrii dacii au fost cuceriti de romani,si din acel moment bogatiile tarii au fost constant pe maini straine.Dupa plecarea roamnilor ne-am trezit cu diversi cotropitori de la popoarele migratoare si pana la turci,polonezi,austrieci,unguri etc.Cu scurte momente de libertate cum a fost intre 1600-1601 am cam fost sub papucul turcului sau sub cizma austriacului cu tot cu bogatiile tarii.Pana in 1859 cand s-a creat magnifica tara.Ulterior dupa instalarea lui Carol I la 1866 a urmat pana in 1939 singura perioada in care tara a fost cat de cat libera,in adevaratul sens al cuvantului.Dupa care a urmat ocupatia nazista care a fost urmata de cea sovietica incepand cu 1944.Romania a mai avut o perioada de oarecare libertate economica in timpul dictaturii lui Nea Nicu,insa doar partiala,caci puterea sa era garantata de mentinerea sistemului comunist.Dupa cea Nea Nicu s-a mutat la Ghencea la cimitir tara s-a privatizat,inclusiv BNR-ul.Inclusiv pe wikipedia zice clar ca pana in 1948 BNR a fost o banca privata,iar dupa 1989 urmasii actionarilor au revendicat banca si cum era si firesc au primit-o (asta nu s-a publicat prin presa ca nu e de interes public).

1374163_10151942021380351_1868272592_n

Ca si concluzie,acesta tara impreuna cu bogatiile sale rareori a fost a noastra de-a lungul istoriei.Nici in acest moment nu este a nostra pentru ca este condusa pe sistemul colonial,adica in interesul stapanilor si a micii elite bastinase care i se inchina.Asadar stiind asta oare cum se poate incheie cazul Rosia Montana altfel decat cu inceperea exploatarii,mai ales cand s-au investit atatia bani in acest proiect de la mite plasate autoritatilor si pana la cumpararea mass mediei si a blogosferei?Ca pana la urma factorii de decizie (Parlament,Guvern,Presedentie) sunt populati cu oamenii lor care ajung aici ca sa ii serveasca si ca sa isi faca averea.Cat despre cei care protesteaza,pot urla la luna cat vor,vocea lor nu conteaza,s-au mai dat legi care nu s-au respectat,mai tineti minte leagea de acum cativa ani cu salariile profesorilor?Si chiar daca se vrea sa se treaca o lege,se face referendum,sunt chemati pensionarii cu promisiunea ca li se mai da 10 lei la pensie sau un kg de ulei si eventual se mobilizeaza micii slujbasi de partid,care plimbati cu autobuzele din judet in judet voteaza de 10 ori  si gata trece legea cu 51%.

O poza face cat 1000 de cuvinte.

1382081_301825269955721_716889686_nGresesc cu ceva?

Later Edit:Ca sa nu ma repet puteti inlocui cuvantul Rosia Montana cu Chevron ca tot aia,se aplica ce am spus mai sus.

Reclame